LES IN KERAMIEK

Art Studio BAMbeeldend heeft in de maanden mei t/m december en januari t/m april Open Atelier op de dinsdagavond en geeft "Les in Keramiek". Het atelier is gelegen aan de Noorderstraat 19 te Sappemeer. Aanvangstijdstip 19.30 uur

De inhoud van de lessen is ongewijzigd. Er zijn wel een paar praktische zaken gewijzigd waardoor het mogelijk is om in geval van verhindering gewoon een weekje over te slaan. Ook als je graag in minder, of misschien meer avonden je werkstuk wilt afronden kan dat zonder problemen. Op de website vind je alle beschikbare data. Maximaal aantal cursisten op deze avond is 6 

De periode Open Atelier "Les in Keramiek" loopt voor 2019 24 september t/m december en januari t/m mei 2020. Je meldt je aan via de website, telefonisch of per mail. Hier geef je aan met welke 4 data jij de lessen wil gaan starten. Je ontvangt van mij een bevestiging via de mail samen met de factuur en na betaling ligt jouw strippenkaart in het atelier klaar.

Voor een STRIPPENKAART50 ter waarde van € 130,00 kun je 5 dagdelen van 2,5 uur les volgen in mijn atelier.

DATA OVERZICHT OP WEBSITE ART STUDIO BAMBEELDEND -> https://www.bambeeldend.nl/workshop/data

De datalijst, die op de website staat, wordt steeds geupdated en is ook in mijn atelier te vinden. Hier kun je tijdens de lessen nieuwe data plannen. Op deze lijst zie je hoeveel cursisten er zich die avond al hebben aangemeld. Het werkstuk of stukken die gemaakt zijn, moeten eerst drogen, voordat ze in bisquitstook gaan. Dit gebeurt gezamenlijk, zodra de oven praktisch gevuld is. Hierdoor kan het zijn dat er 1 a 2 weken tussen zit voordat je jouw werkstuk(ken) kunt gaan glazuren. De keuze is om hierop te wachten, maar je zou ook kunnen kiezen om aan een nieuw ontwerp te beginnen.

 

UITLEG VAN DE NIEUWE WERKWIJZE VAN STRIPPENKAART

Bij aanvang van de les start je met een strippenkaart bestaande uit 50 strippen van 15 minuten ter waarde van € 2,60. De keramiekles start om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur en aan het einde van de les strepen we, aan de hand van je bestede tijd, het aantal verbruikte strippen van je kaart af. (Afronden per kwartier naar beneden in jouw voordeel). Indien aan het einde van je strippenkaart je werkstuk nog niet klaar is, kun je een aanvullende kleine strippenkaart kopen (10, 20, 30, 40) of 50. De strippenkaart wordt bewaard in het atelier. 

Naast deze strippenkaart gebruiken we ook klei, glazuren/engobes en moet het werk, vaak meerdere keren in de oven.

De afrekening hiervan gaat vanaf 2019 door het kopen van een 10kg-pak klei "You pay the clay" In deze kosten, te weten € 50,00 zijn alle kosten van glazuren etc. en de diverse stoken inbegrepen. Als jouw klei op is, kun je wederom nieuw heel of half pak klei kopen. Het bedrag wordt direct afgerekend door middel van een pinautomaat in mijn atelier.

Voor de klei die je over hebt, krijg je een gepersonaliseerde emmer waar deze in bewaard kan blijven. In een volgende les kun je hiermee verder werken. Deze emmer wordt bewaard in het atelier. Je kunt bij een volgende "Les in Keramiek" weer met dezelfde klei starten. Als je kiest voor een andere type klei, is dit mogelijk. In dit geval koop je een nieuw pak klei en ontvang hiervoor een extra emmer.

Heb je vragen over bovenstaande neem gerust even contact met mij op. Ik ben bereikbaar op 0629578888. 

 

Wat kun je maken tijdens "Les in keramiek"

Tijdens het open atelier op dinsdagavond ben je vrij om te kiezen met wat voor beeld/object je wil gaan starten. Voor beginners is er een keuze uit een aantal voorbeeld-objecten, je kunt kiezen uit verschillende soorten technieken.

Heb je altijd al een bepaalde vorm/object in gedachten wat je graag had willen maken, dan is dit de mogelijkheid in de open atelier van Art Studio BAMbeeldend te realiseren. Ik vind het super om je hierin te begeleiden. Neem een foto/schetsje mee tijdens de eerste les.

 

HEB JE INTERESSE, GA DAN NAAR HET RUBRIEKJE CONTACT EN NOTEER HIER JE N.A.W.GEGEVENS EN KIES ALVAST 4 DATA UIT WANNEER JE ZOU WILLEN DEELNEMEN.

Je kunt je opgeven als individu op de dinsdagavond, maar wil je een keer met een vriendinnen of vriendengroep op een middag of avond een 5-tal lessen volgen, dat kan ook, neem dan even telefonisch contact mij op om nader af te spreken.

 

TIP 

Tip 1:   Een moodboard maken van wat jou allemaal aanspreekt, op het gebied van vorm, kleur, structuur en materialen kan je helpen voor inspiratie. Een moodbaord is een op A4 of A3 waarop door jouw verzamelde plaatjes uit tijdschriften of eigen schetsjes of foto's geplakt zijn in een soort fotocollage.

Tip 2:  Ben je op zoek naar een origineel  kadootje voor een vriend, vriendin of jouw moeder of dochter dan is misschien een Strippenkaart Les in Keramiek een leuk idee.  Even een belletje naar 0629578888 en Art Studio BAMbeeldend zorgt dat het mooi ingepakt gaat worden.