Over mij

Twintig jaar geleden ben ik vanuit Brabant verhuisd richting Groningen. Hier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met klei en ik heb hiermee mijn passie gevonden.
Na vele jaren modelboetseren,  keramiek en een 2 jarige opleiding glazuren te Orvelte te hebben gevolgd, experimenteer, creeer ik in mijn eigen atelier met verschillende technieken en merk dat ik mijn grens nog steeds niet bereikt heb. Hoe meer kennis van materiaal hoe flexibeler ik ben geworden in het ontwerp van mooie objecten.

In mijn beelden kom je de verschillende technieken tegen. De vrouw en beweging staat centraal,  maar het is ook een uitdaging om met andere thema's te werken, als vrij werk of in opdracht. Werkend vanuit een thema ga ik aan het slag met klei en laat mijn werk groeien tot verrassende vormen. Stoer, maar toch elegant, glad samen met ruw, kleur en eenvoud. Mijn ontwerpen bestaan hoofdzakelijk uit keramiek. Voor sommige modellen maak ik een keuze en laat het object in brons gieten bij de bronsgieterij. Ik werk ook graag met andere materialen zoals epoxy en cortenstaal en wil mij verder specialiseren in vormen van glas te maken. Het ligt aan de opdracht die ik krijg of mijzelf opleg met welke materialen ik wil gaan werken. Dit geeft altijd weer uitdagingen aan mijn werk. Ruimtelijk werk vind je momenteel voor een groot deel terug op mijn website. Maar ook werk voor aan de wand kun je vinden onder het rubriek Wandobjecten. Dit kan gemengde techniek met keramiek zijn, maar fotografie op aluminium. Of objecten met acrylverf, dit geeft weer een andere vrijheid met kleurexpressie.

Naast eigen creaties geef ik ook workshops. Je kunt je als individu inschrijven, maar ook leuk is het om dit samen met een vriendinnengroep te volgen. Mocht je op zoek zijn naar een gezellige vrijgezellenavond of een personeelsuitje, neem dan contact op.

Mensen stimuleren, inspireren en motiveren is een mooi gegeven. Het is fijn om iemand verder te helpen te ontwikkelen in haar/zijn creativiteit. Onder het kopje WORKSHOP tref je meer informatie.