Over mij

Brenda Hardijk is geboren in Tilburg (Brabant) in 1963. Ze noemt zichzelf een “visueel creator”. Vroeger als kind was ze een dagdromer, wat tegenwoordig misschien ook wel valt onder “beelddenker”. In haar vrijetijd besteedde ze haar creativiteit met het maken van kleding.

Na de Schoeversopleiding heeft Brenda 15 jaar op kantoor gewerkt als secretaresse. Pas na haar verhuizing richting het Noorden van het land, kwam Brenda in aanraking met het materiaal klei en kwam tot de ontdekking dat haar passie vooral lag bij het creëren van objecten. Vanaf die tijd heeft ze het medium klei niet meer losgelaten.
Het roer ging toen om en ze is full time te vinden in haar atelier.
Het geeft haar uitdagingen om gedachten om te zetten in drie- of tweedimensionale vormen, te spelen met structuren en kleur.
“Vrouw in beweging” staat centraal in haar werken, maar ze geeft zichzelf ook andere thema’s/onderwerpen, waardoor weer verrassende vormen ontstaan.

Haar kennis heeft ze opgedaan door gerichte cursussen, opleiding en workshops te volgen en ze blijft nieuwsgierig naar nieuwe materialen met hun technieken. Dit geeft weer mogelijkheden om haar grenzen steeds weer te verleggen.

Op zoek naar contrasten/tegenstellingen. Eenvoudige vormen met bepaalde spanning, stoer en elegant, glad gecombineerd met ruw vastgelegd tot een verstild moment en ze hoopt zo de toeschouwer op een bepaalde manier te raken of even doen stilstaan. Hoofdzakelijk bestaan de ontwerpen uit keramiek, maar ook brons, aluminium, epoxy, glas en het medium encaustic kom je tegen in haar werken. In haar atelier blijft ze experimenteren met materialen en vormen. Je kunt haar volgen op instagram, facebook of linkedin.