Over mij

 

Welkom op mijn site.  25 jaar geleden heb ik een mooie move gemaakt om van uit Brabant te verhuizen naar Groningen. In 1995 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het materiaal klei en het heeft mij niet meer losgelaten. Het is een mooi en uitdagend materiaal, het blijft mij nog steeds verrassen. Door gerichte cursussen, opleiding en workshops te volgen en nieuwsgierig te blijven naar nieuwe materialen met hun technieken, zoek ik steeds mijn grenzen op. 

Bij een idee/gedachte die bij mij ontstaat, kom ik in een proces terecht, maak een keuze uit de verschillende materialen die ik mij eigen heb gemaakt,  en probeer zo mijn idee/gedachte het beste tot uitdrukking te laten komen.  Ik vind het heerlijk om te werken met structuren en kleur, maar ook de wat sobere kleuren komen aanbod.

“Vrouw In beweging” staat centraal in mijn werken, maar ik geef mijzelf ook andere thema’s/onderwerpen, waardoor verrassende vormen ontstaan.

Op zoek naar contrasten/tegenstellingen. Eenvoudige vormen met bepaalde spanning, stoer en elegant, glad gecombineerd met ruw vastgelegd tot een verstild moment. Ik hoop zo de toeschouwer op een bepaalde manier te raken of even doen stilstaan. Hoofdzakelijk bestaan de ontwerpen uit keramiek, maar ook brons, aluminium, epoxy vind je terug. In mijn laatste keramische ovale schaalvormen combineer ik deze met glas. Dit is een nieuwe techniek waarin ik mij aan het verdiepen ben, waaronder ook werken met Encaustic op het tweedimensioneel vlak. 

Op mijn site vind je mijn creaties zowel op drie-dimensionale als tweedimensionale vlak, maar ben ook te volgen op instagram, facebook of linkedin. (links zijn te vinden onder het rubriek CONTACT)

Veel kijkplezier op mijn website en mocht je een keer de beelden/objecten in het "echt" willen zien, schroom niet, neem contact op per mail of mobiel voor een afspraak  (0629578888 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Hartelijke groet Brenda