KUNSTOBJECT LELIEBOL

28 DECEMBER 2016 DEADLINE GEHAALD!! 

In september jl. heb ik echtpaar Seubring ontmoet tijdens het kunstevenement Kunst aan de Vaart Assen. Tijdens dit evenement exposeerde ik met mijn werk in de tuin bij Fam. van der Veen. Het echtpaar runt, in maatschapsverband met hun zoon een leliebollenteeltbedrijf in Beilen. In het nieuwe jaar 2017 heeft de zoon definitief de zaak overnemen.

Om een oude tijdperk af te sluiten en een symboliek aan het nieuwe tijdperk mee te geven, is aan mij gevraagd een kunstobject te ontwerpen voor in de hal van het bedrijf, met het verzoek om deze tijdens de overdracht bij de notaris het te kunnen overhandigen.

Tijdens de incubatiefase heb ik alles de revue laten passeren om uiteindelijk tot een beste keuze-materiaal te komen om de leliebol het mooiste tot zijn recht te laten komen.  De keuze is uiteindelijk gevallen op een steengoed klei. Voor de wortels heb ik een bruin afrasteringsband gevonden en in combinatie met ijzerdraad kon ik de juiste beeldvorming pakken, namelijk, stoer en grillig.  De leliebol rust op een cilinderbuis van een lengte van 1150mm en heeft een diameter van 75mm.
Onder aan de voet heb ik gekozen om vanuit een steengoed klei de vorm van de provincie Drenthe uit te beelden. Op deze voet is er een symbolische tekst gestanst  "Ontstaan van uit de kern, ontwikkelt het zich verder, gedreven door jouw kracht"

Op het eindresultaat van het kunstobject ben ik trots, het was weer  een mooie uitdaging. De opdrachtgevers en de nieuwe eigenaar van het object waren zeer verheugd met het resultaat en dat geeft aan mijn werk een goude randje.