nice to know

MEI 2019:

OPDRACHT VOLTOOID!  Dit beeld heb ik opdracht gemaakt voor een opdrachtgeefster,

inmiddels staat ze op haar nieuwe stek. 

OPDRACHT: OESTER

DECEMBER 2019:

IN OPDRACHT GEMAAKT VOOR ROC MENSO ALTING GRONINGEN. Het kunstobject is gemaakt van keramiek met als sokkel een meerpaal

             

OPDRACHT HOEKSTRA

DECEMBER 2019:

OPDRACHT HOEKSTRA: Het kunstobject wat je onderstaand aantreft heb ik in opdracht gemaakt voor een huisartsenprakijk in Hoogezand. Ik had de opdracht om een kunstobject de ontwerpen voor een van de huisartsen (compagnon) die afscheid ging nemen van de praktijk. Na verschillende gesprekken met elkaar te hebben gehad is uiteindelijk onderstaand object ontstaan, bestaande uit verschillende materialen opgebouwd: keramiek, glas en staal.  

      

KUNST IN DE STELLINGEN!

Op 8 maart 2019 start de expositie lente Expositie 2019 met de titel "Vrij spel" Tijdens deze expositie is werk van mij, Brenda Hardijk te zien samen met 16 kunstenaars met verschillende disciplines. Van iedere kunstenaar zijn 5 a 6 werkstukken te zien. De openingsdagen zijn van vrijdag t/m zondag (incl. 1ste en 2de paasdag & koningsdag) De openingstijden van 13.00-17.00 uur (vrije toegang)

Hoofdstraat Oost 34 (ingang buurthuis) 8391 AW NOORDWOLDE (fr.)

 

Opdracht wandobject

FEBRUARI 2017 Een mooie opdracht om aan te werken. Ik heb samen met de opdrachtgevers rond tafel gezetten om al hun wensen te bespreken. Deze wensen heb ik weten te vertalen op een linnendoek, afmeting van 1000mm X 1600m. De materiaalkeuze is acrylverf gecombineerd met mediums en andere materialen.  Hij heeft een mooi plekje gekregen in de woonkamer.

 

 

KUNSTOBJECT PAPILLON

20 oktober 2016. Wethoudster Oetra Gopal heeft op 20 oktober jl. het kunstobject Papillon onthuld in de tuin van het Gasthuis Hoogezand-Sappemeer. Een klein groepje genodigden waren bij deze onthulling aanwezig. In onderstaande folder kun je lezen hoe het kunstobject tot stand is gekomen met al zijn symbolieken.

 

November 2016.

COCOON MEMORIES

Als tweede opdracht heb ik voor het Gasthuis Hoogezand-Sappemeer kleine conconnetjes ontworpen. Dit zijn gedenksymbolieken voor personen, die in de laatste fase van hun leven verzorgd zijn door vrijwilligers/verpleging in het Gasthuis van Hoogezand-Sappemeer en daar uiteindelijk komen te overlijden. Nabestaanden hebben zo de mogelijkheid om een gedachte/herinnering/naam en datum op een koperen plaatje weer te geven. De cononnetjes worden door koperen pinnen gedragen en deze komen in, speciaal neergelegde boomstammetjes te staan in de tuin van het Gasthuis. Het is een mooi gedenkplekje waar nabestaanden nog langs kunnen komen als zij daar behoefte aan hebben. 

KUNSTOBJECT LELIEBOL

28 DECEMBER 2016 DEADLINE GEHAALD!! 

In september jl. heb ik echtpaar Seubring ontmoet tijdens het kunstevenement Kunst aan de Vaart Assen. Tijdens dit evenement exposeerde ik met mijn werk in de tuin bij Fam. van der Veen. Het echtpaar runt, in maatschapsverband met hun zoon een leliebollenteeltbedrijf in Beilen. In het nieuwe jaar 2017 heeft de zoon definitief de zaak overnemen.

Om een oude tijdperk af te sluiten en een symboliek aan het nieuwe tijdperk mee te geven, is aan mij gevraagd een kunstobject te ontwerpen voor in de hal van het bedrijf, met het verzoek om deze tijdens de overdracht bij de notaris het te kunnen overhandigen.

Tijdens de incubatiefase heb ik alles de revue laten passeren om uiteindelijk tot een beste keuze-materiaal te komen om de leliebol het mooiste tot zijn recht te laten komen.  De keuze is uiteindelijk gevallen op een steengoed klei. Voor de wortels heb ik een bruin afrasteringsband gevonden en in combinatie met ijzerdraad kon ik de juiste beeldvorming pakken, namelijk, stoer en grillig.  De leliebol rust op een cilinderbuis van een lengte van 1150mm en heeft een diameter van 75mm.
Onder aan de voet heb ik gekozen om vanuit een steengoed klei de vorm van de provincie Drenthe uit te beelden. Op deze voet is er een symbolische tekst gestanst  "Ontstaan van uit de kern, ontwikkelt het zich verder, gedreven door jouw kracht"

Op het eindresultaat van het kunstobject ben ik trots, het was weer  een mooie uitdaging. De opdrachtgevers en de nieuwe eigenaar van het object waren zeer verheugd met het resultaat en dat geeft aan mijn werk een goude randje.

OPDRACHT URNMONUMENT

Vorig jaar werd mij de vraag gesteld of ik iemand kende die samen een urnmonument zou willen ontwerpen. De wens was werken met glasmozaiek en de voorkeur ging uit naar een golvende vom.  Samen met de opdrachtgeefster hebben we gewerkt aan een massieve basisvorm. Deze is opgebouwd uit klei, die fungeert als steunmal. Op de steunmal is een nieuw object gevormd, hiervoor is de techniek platenklei gebruikt. Van deze uiteindelijke vorm is een 2 delige polyester afdruk gemaakt. De delen zijn weer met elkaar verbonden en is in zijn geheel afgewerkt met acrylic-one, cement en pigment. Voor de bovenste laag van het object is gewerkt met kleine mozaieksteentjes van 1mmx1mm. Het eindresultaat geeft een mooi contrast weer tussen de organische vom, glas, het ruwe van cementlook en het materiaal RVS. Het RVS  is in samenwerking met Smederij Zwartenkot uit Scharmer tot stand gekomen . Het urnmonument heeft een stoer & robuust uiterlijk gekregen en is naar alle tevredenheid vorige week geplaatst op de begraafplaats.

 

     

 

 

 

EXPOSITIE

TWEEDE KERSTDAG is een gedeelte van mijn werk nog te bewonderen bij Galerie Loes Koster, Het loeg 29 te Muntendam. In een gezellige huiselijke sfeer kun je verder ook genieten van 10 andere kunstenaars met verschillende diciplines. Openingstijden 12.00 - 17.00 uur.

Opdracht torso "nine months"

Ik heb een opdracht gekregen om een kunstobject te maken van een gipsenafgietsel van een zwangere buik.  De opdrachtgeefster heeft in de laatste week van de zwangerschap van haar buik een afdruk gemaakt. Het kwetsbare gipsafdruk heeft jarenlang bij haar thuis op een speciaal plekje gelegen, bang dat het zou kunnen breken. Tijdens ons eerste gesprek hebben we alle wensen besproken en dan komt de incubatietijd. Dit heeft de nodige aandacht van mij gevraagd, om alle materialen en technieken goed uit te zoeken om tot een spannend object te komen. Het systeem om de tors recht op te laten staan op de eikenhouten blok, heeft naast functioneel ook een symboliek meegekregen. Doordat de naam en de geboortedatum van het kindje in de transparante staaf is verwerkt symbolariseert dit "het geboortekanaal". Het object heeft de naam "Nine months" gekregen. Zij staat voor vrouwelijkheid, kracht, geboorte van een nieuw leven & kwetsbaarheid 

       

 

Subcategorieƫn